Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft zich versterkt met de Amerikaanse point guard Trenton Gibson. Hij komt over van Indiana State University en voegt zich in augustus bij het team van coach Tim Arns.

De in Florida geboren en in Murfreesboro (Tennessee) opgegroeide Gibson rondde afgelopen seizoen zijn collegejaren af. Daarvoor kende hij vier succesvolle seizoenen bij Tusculum, waar hij diverse prijzen binnen sleepte in de South Atlantic Conference.

Het verhaal van Feyenoord Basketball dat met veel jong talent wil doorgroeien sprak hem aan. “Ik zie dit team en de BNXT League als een goede stap in mijn ontwikkeling”, zegt hij vanuit de VS. “Ik wil als speler nog beter worden en wedstrijden winnen en als mens mijn horizon verbreden. Samen met mijn teamgenoten wil ik zorgen voor amusement voor de fans. Daar kijk ik naar uit. De mensen in Rotterdam kunnen ervan op aan dat ik mijn liefde en passie voor basketbal zal laten zien.”

Gibson (23) staat bekend om zijn wil om te leren en zijn positieve karakter. Technisch directeur Armand Salomon denkt met de Amerikaan een goede slag te hebben geslagen: ‘We verwachten met Trenton weer een speler aan te trekken die past in een rijtje van succesvolle teamspelers. Een leuke vent met een goed karakter die een lekkere pot kan basketballen’.

De selectie van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball begint steeds meer vorm te krijgen. Eerder legden de Rotterdammers Stacy Beckton, Caleb Vijber, Pieter Buijs, Isai Sow en Maik Bouwer al vast. Op korte termijn worden meer namen verwacht.