De komende tijd laten we jullie nader kennis maken met de spelers van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball aan de hand van vijf keuzes die wij hen voorleggen. Vandaag: Trey Diggs.

Soms kun je Trey Diggs op de gangen van ons Topsportcentrum aantreffen terwijl hij een dansje doet. De Amerikaanse schutter van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball maakt werk van zijn TikTok-account (@tdiggs11). Met tienduizenden volgers is hij op dat platform langzaam een sterstatus aan het verwerven. Ook Rotterdamse basketbalfans hebben hem al ontdekt.

Komende vrijdag tegen Zwolle kunnen de supporters met eigen ogen zien wat de 23-jarige swingman uit Florida als basketballer in zijn mars heeft. De eerste voortekenen zijn positief. Tegen Apollo Amsterdam (winst 63-81) was Trey Diggs topscorer met 20 punten (en 5 rebounds). Het voelde voor hem goed om na zes weken en een reeks oefenpotjes eindelijk een echte wedstrijd af te werken.

“We hebben het best goed gedaan”, zegt Trey. “Omdat het de eerste wedstrijd was wisten we niet wat we van Amsterdam konden verwachten. Er waren nog geen scoutingrapporten. Je zag dat we in de wedstrijd leerden en uiteindelijk een goed antwoord hadden op hun spel. Zij waren kleiner, maar compenseerden dat met veel agressie.” Na jaren van Amerikaans collegebasketball was deze Europese manier van spelen best even wennen voor Diggs. “Vastpakken met de handen wordt hier meer getolereerd en ook de screens zijn ‘harder’.”

Hij ziet zijn tijd bij Feyenoord Basketball vooral als een goede leerschool voor een carrière in Europa. Club, stad en land leken hem ideaal om te wennen aan het profleven op dit continent. Hij wil naam maken. “Mijn doel voor dit jaar om is een grote impact te hebben op het team en dat we mede door mijn inbreng in de top-4 eindigen.”

Om hem wat beter te leren kennen leggen we Trey nog 5 keuzes voor.

Rotterdam of Florida?

Trey: Ik moet wel Florida zeggen. Daar ben ik geboren en opgegroeid en mijn familie woont daar. En vanwege het weer, natuurlijk. Maar Rotterdam is een mooie stad, ik heb het naar mijn zin. Heb ook het centrum al een beetje verkend. Samen met de andere Amerikanen Shavar en Stacy zijn we al de stad in geweest.”

Stephen Curry of Lebron James?

Trey: Curry, want hij is een ‘shooter’ en dat ben ik ook. Maar mijn echte favorieten zijn Devin Booker en Klay Thompson. Thompson… crazy shooter. En wat Booker mid-range kan. Ongelofelijk. Van jongsaf was ik zelf altijd bezig met schieten, dag en nacht. Later heb ik er andere onderdelen van het spel aan toegevoegd.

Jordan 1’s of Jordan 4’s?

Trey: Een moeilijke vraag. Jordan 4’s zijn mijn favoriet, maar ik speel op Kobe’s.

Country of hiphop?

Trey: Hiphop, maar ik houd ook van countrymuziek. Mijn moeder is er een groot fan van. Als je me vraagt naar mijn favoriete artiest is dat Drake. En in country vind ik Morgan Wallen goed.”

TikTok of Instagram?

Trey: TikTok. Daar kan ik een paar uur per dag zoet mee zijn, zeker nu ik in Rotterdam ben en tussen de trainingen door veel tijd heb. TikTok houdt me eindeloos geboeid. Ben er ook heel actief op door veel filmpjes te maken. Ik heb nu 50.000 volgers. Kijk, dat is dus helemaal niet slecht.”