Na afloop moest iedereen wel even bijkomen van de overwinning (89-87) op Donar. Zoveel emotie, zoveel tumult, maar één gevoel overheerste. “Een wedstrijd om trots op te zijn”, zo vatte coach Toon van Helfteren de zege van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball op de Groningers samen. “We hebben zo goed gespeeld. Laten we hopen dat we met deze prestatie het publiek aan ons hebben gebonden.”

Ongetwijfeld. Als team toonde Feyenoord Basketball zich een enorme eenheid. Natuurlijk vielen de 37 punten van topschutter Trey Diggs en de 26 punten van Shavar Reynolds op, maar Van Helfteren roemde terecht ook het goede verdedigende werk. Waar de Rotterdammers tegen Zwolle en Leiden nipt werden geklopt in een topduel, bleef Feyenoord nu in de slotfase overeind, omdat niemand verzaakte. Als voorbeeld noemde Toon de Kroaat Marijan Obad die zonder morren zijn verdedigende werk uitstekend opknapte. Maar ook Isai Sow deed als starter van zich spreken.

Trey Diggs roemde eveneens de defense. De Amerikaan die zowel in de laatste seconden van de reguliere speeltijd (bij een 78-80 stand) als in de laatste tellen van de verlenging (88-87) koelbloedig bleef van de vrijeworplijn verstevigde zijn positie als topscorer van de BNXT League.

“Not bad”, sprak de Amerikaan met gevoel voor understatement. Om meteen de complimenten te geven aan mannen als Ivo de Vreede, Terrence Bieshaar, Jeroen van der List en Obad die met hun screens en verdedigende acties hem steeds in staat stelden aan te leggen.

Zelf zorgde Diggs er na rust met liefst 23 punten voor dat Donar nooit kon uitlopen. Aan het einde van een bewogen middag kwam hij tot het besef dat hij in het Topsportcentrum tot een career high van 37 was gekomen. So proud. Die reactie van zijn familie uit Florida op social media vertelde het hele verhaal van een geweldige middag voor Feyenoord Basketball.