De start van de wedstrijd tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en Yoast United in het Rotterdamse Topsportcentrum was duidelijk voor de gasten. De Rotterdammers slaagden er bijna vijf minuten lang niet in om te scoren. Pas toen Jeroen van der List, die niet tot de starting five behoorde, van de bank kwam, kon hij de impasse doorbreken. Het staat dan 2-10.

Een driepunter van Anthony Collins zorgt voor 5-10, maar Yoast loopt net ze eenvoudig weer weg naar 5-15. Met een 10-0 run herstelt Zeeuw&Zeeuw Feyenoord nog voor het einde van het kwart het evenwicht: 15-15.

Het tweede kwart gaat tot twee minuten voor de rust bijna gelijk op (29-27). Beide ploegen missen veel. In die laatste twee minuten slaagt de thuisploeg erin met een driepunter van Coen Stolk en twee vrije worpen van Jarrid Rhodes een gaatje te slaan. Ruststand 34-29.

In de rust tekent de directie van de club in de businesslounge een driejarige overeenkomst met het bedrijf InControl, waarin het Feyenoord Scolarship centraal staat. Een paar genodigden missen zo de eerste minuten van de tweede helft en moeten even in hun ogen wrijven als ze naar het scorebord kijken: 46-29.

Zeeuw&Zeeuw Feyenoord heeft met vier driepunters een 12-0 run geplaatst. De bommetjes komen van vier verschillende spelers: Van der List, Rhodes, Holton en Jones. Bij 46-29 lijkt de wedstrijd gespeeld, maar Zeeuw&Zeeuw slaagt er niet in die 17 punten vast te houden. Binnen vier minuten heeft Yoast de achterstand teruggebracht tot negen (46-37) en is een Rotterdamse overwinning geen vanzelfsprekendheid meer. Het derde kwart eindigt bij 57-49.

In het vierde kwart wordt de thuisploeg twee keer bestraft met een onsportieve fout. Het levert de bezoekers ook twee keer een aanval op waaruit vier punten worden gehaald. Zo kruipt Yoast weer dichterbij tot 61-55.

Vrije worpen van Van der List en een welkome driepunter van Stolk zorgen met nog ruim vier minuten op de klok voor meer lucht (66-55). Twee minuten voor tijd zet een driepunter van Rhodes de thuisploeg weer op een comfortabele voorsprong (74-59). Daarmee is het verzet gebroken, komt de winst niet meer in gevaar: 79-69 en is de tweede overwinning op rij binnen.

Jeroen van der List scoort 23 punten. Jonathan Holton pakt niet voor het eerst een double-double met 13 punten en 12 rebounds. Ook CJ Jones (14) en Coen Stolk (10) eindigen met dubbele cijfers.