Aan de ervaring van de coachstaf zal het volgend jaar bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball niet liggen. Gertjan van der Linden (54), bondscoach van het Nederlands Vrouwen Rolstoelteam gaat Toon van Helfteren assisteren. Dat is een unieke situatie: de hoofdcoach is recordhouder als coach van het nationale mannenteam en recordhouder in het aantal gespeelde interlands, zijn nieuwe assistent heeft zo goed als dezelfde kwalificaties: hij speelde -na Anton de Rooij- de meeste rolstoelinterlands en coachte de meeste wedstrijden bij de nationale rolstoelteams (vanaf 2005).
 
De prioriteit van Van der Linden ligt bij zijn werk voor de NBB, waar hij het vrouwen rolstoelteam voorbereidt op deelname aan de Paralympics Tokyo 2020, die plaatsvinden tussen 24 augustus en 5 september 2021. Vanaf 8 september sluit hij aan bij Zeeuw&Zeeuw, waar hij iedere week een paar trainingen bijwoont en bij alle wedstrijden aanwezig zal zijn. Hij is niet volledig voor Feyenoord Basketball inzetbaar, want in december wacht het Europees Kampioenschap voor zijn vrouwenteam. Na dat EK sluit hij vaker aan.
 
Van der Linden heeft als coach ook ervaring in het valide basketbal. Hij was eerder hoofdcoach bij BC Verkerk, Binnenland en DAS. Drie seizoenen terug was hij hoofdcoach van het vrouwenteam in Bemmel. Hij keek mee bij de trainingen van Lucien van Kersschaever en assisteerde vier jaar Meindert van Veen bij het Oranje Vrouwenteam.
 
“Ik heb uitgebreid met Toon gesproken,” zegt Van der Linden. “Voor mij is het belangrijk dat ik als coach blijf leren en mijn coachcarrière kan verbreden. Ik ben al een tijd weg uit het valide mannenbasketbal en dat ik nu met Toon mag gaan werken, geeft mij een enorme boost.”