Na de thuiswedstrijd tegen BAL van gisteravond zijn nog slechts vijf Nederlandse teams deelnemer in de BNXT-playoffs. Dat zijn om te beginnen Heroes Den Bosch en ZZ Leiden, die eerst nog samen uitmaken wie kampioen van Nederland wordt. Dan volgen Landstede Hammers en Donar, de verliezers van de halve finales in de vaderlandse play-offs. Gisteravond voegde Zeeuw & Zeeuw Feyenoord zich als vijfde team bij dit selecte gezelschap.

Zeeuw & Zeeuw plaatste zich door overtuigend te winnen van BAL uit Weert (90-69) waardoor het minimale verlies (69-68) in de eerste wedstrijd van geen enkel belang meer was.

Toon van Helfteren laat de van zijn blessure herstelde Jeroen van der List buiten de basis vijf. Jarrid Rhodes neemt de eerste Rotterdamse score voor zijn rekening, maar BAL staat dan al met 0-5 voor. Het getuigt van een allesbehalve scherpe start van Zeeuw & Zeeuw. Halverwege het eerste kwart hebben de bezoekers een voorsprong opgebouwd van negen punten (7-16). Dan brengt Van Helfteren Van der List in. Met zijn acht punten en een drietje van Coen Stolk wordt het gat zo goed als gedicht (16-18). Toch loopt BAL weer iets uit; een driepunter van Niels Foerts met nog acht seconden op de klok bepaalt de eerste kwartstand op 22-25.

In de vierde minuut van het tweede moet BAL de leiding afstaan door een score van Coen Stolk. De Limburgers komen nog twee keer gelijk in dit kwart maar het wordt steeds duidelijker dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de wedstrijd onder controle krijgt. Bij rust is de Rotterdamse voorsprong vier punten (46-42).

In het derde kwart staat Zeeuw & Zeeuw de opponent maar dertien punten toe; de thuisploeg scoort er zelf tweeëntwintig, waaronder acht van Rhodes. Feyenoord heeft in dit kwart het verschil gemaakt: 68-55.

In het slotkwart probeert BAL door zeer fanatiek te verdedigen nog dichterbij te komen, maar verder dan tien punten (72-62 na drie minuten) komen ze niet. Van der List, Rhodes en Jones voeren onder andere met drie driepunters het verschil op. De laatste score is voor Chaed Wellian. Met 90-69 pakt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de verdiende winst en gaat het door naar de volgende ronde in de BNXT playoffs.

Jeroen van der List mag zich topscorer noemen met 24 punten, Jarrid Rhodes volgt met 19 en Chaed Wellian met 16.

Op naar de volgende ronde (thuis en uit); aanstaande vrijdag al komt Belfius Mons-Hainaut op bezoek. We beginnen om 20.00 uur.