Opnieuw ging Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball na een thriller in de Elite Silver onderuit. Maar wat was het zonde. Met een ruststand van 50-37 leek er niets aan de hand. In de laatste periode ging echter alles mis wat er mis kon gaan en herrees Okapi Aalst uit de as: 72-78. De klap kwam hard aan.

Eigenlijk beseften spelers en publiek nauwelijks wat er in het derde en vierde kwart was gebeurd. Veel balverlies deed in het derde kwart de voorsprong al slinken: 62-54. Nog had Feyenoord Basketball alles in eigen hand, maar een opeenstapeling van missers en verkeerde keuzes was illustratief voor het laatste kwart (10-24).

In de eerste helft wees niets op een nederlaag. Vooral Shavar Reynolds maakte het verschil. Bijna alle schoten troffen doel. Leek er na het eerste kwart (20-18) sprake van een gelijkopgaande strijd, Feyenoord sloeg daarna het gat. Het vuur werd aangewakkerd door Caleb Vijber met twee spectaculaire steals (28-21). Dat was het sein voor Reynolds om vijf schoten op rij raak te schieten. Hoewel de foutenlast toenam, heerste Feyenoord op alle fronten. Maar van dat euforische gevoel was een uur later niets meer over. Ook de 32 punten van Shavar Reynolds boden geen troost.