Voor het derde treffen in de Elite Gold reisden onze mannen vrijdagavond af naar de Franse grens. Tegenstander was Belfius Mons Hainaut, waar de camera’s van Ziggo stonden opgesteld voor de live-uitzending. Zeeuw & Zeeuw speelde één zwak kwart en dat kun je tegen geen enkel Belgisch team veroorloven.

Emmanuel Nzekwesi en Justin Cage ontbreken in de Diamante Mons Arena, dat komt Feyenoord niet slecht uit. Mons heeft al snel de overhand in de score en loopt uit naar 15-8, maar tweedriepunters van respectievelijk Coen Stolk en Jarrid Rhodes trekken de stand weer zo goed als gelijk. Hainaut loopt dan weer iets uit. Een volgende Rotterdamse driepunter met een turn-around jumpshot van Chaed Wellian bepaalt de kwartstand op 20-17.

De kwartstand blijft bijna twee minuten op het bord tot CJ Jones 20-19 scoort. De scores daarna zijn duur. Met nog vier minuten voor de rust is het 26-26. Een lay-up van Niels Foerts zet Zeeuw & Zeeuw Feyenoord voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 26-28! Met een jumpertje scoort CJ Jones nog 30-32 en hij zorgt daarmee voor een Rotterdamse voorsprong bij de rust

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord blijft in de race tot 33-33, maar dan plaatst Mons een 13-0 run en beslist daarmee de wedstrijd. Een driepunter van Mack Bruining onderbreekt de run bij 46-36, maar stopt daarmee de Belgen niet af. Die lopen door naar 54-36 en besluiten het derde kwart bij 59-45. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, dat bij rust nog een voorsprong had, verliest deze periode met 29-13 en komt die klap in het slotkwart niet te boven.

Mons haalt door: na vier minuten is het verschil 20 punten (67-47), maar Zeeuw & Zeeuw knokt terug. Niels Foerts speelt een sterke fase; hij scoort zes punten en geeft de assist voor de driepunter van Wellian. In de laatste minuut verkleint het afstandsschot van Van der List de achterstand tot 11 punten (74-63). Ook de laatste score is een driepunter, van CJ Jones dit keer, daarmee zet het de eindstand van 76-67 in de boeken. Met twintig punten in de laatste zes minuten tijd heeft Feyenoord zo een behoorlijke veerkracht getoond en een acceptabele nederlaag geleden.

Jarrid Rhodes is topscorer met 17 punten. CJ Jones heeft er 16 en Niels Forts kwam tot 13 punten. Nieuwe ronde, nieuwe kansen: zondag komt Mechelen naar het Topsportcentrum.