Vrijdagavond besloot het kabinet tot nieuw maatregelen om het aantal Coronabesmettingen in te perken. Eén daarvan trof ons in het bijzonder: geen publiek bij sportwedstrijden, waardoor op zaterdagochtend bijna 2000 mensen moesten worden ingelicht dat ze niet op zondagmiddag naar de wedstrijd tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en Den Helder Suns mochten komen.

Op zaterdagmiddag werd in de BNXT-ledenvergadering besloten dat thuisspelende clubs hun wedstrijden van de komende drie weken mochten uitstellen. Omdat het bijna onmogelijk was om in het bomvolle Topsportcentrum een ander tijdstip voor de wedstrijd te vinden, besloten we de wedstrijd doorgang te laten vinden. Helaas, helaas, zonder publiek.

In dat hectische weekend behaalde Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de derde overwinning op rij, maar een makkie was het niet.

Anthony Collins zit geblesseerd aan de kant, als om klokslag half drie in een troosteloos lege hal, de bal wordt opgeworpen voor de start. Jeroen van der List wint de sprongbal, de eerste score van de wedstrijd is voor Coen Stolk (3-0). Aan de andere kant scoort Stan van den Elzen een drietje. Stolk maakt 5-3 en Van den Elzen 5-5. Zeeuw& Zeeuw Feyenoord verspeelt vervolgens vier aanvallen op rij, waarvan de Suns profiteren (5-13).

Jarrid Rhodes herstelt met 8 punten op rij het evenwicht. Via 19-19 bereiken we een minimale voorsprong als kwartstand: 22-21.

In het tweede kwart is Zeeuw&Zeeuw Feyenoord de bovenliggende partij. Bij 31-26 plaatst de thuisploeg een 11-0 run en bereikt daarmee de grootste voorsprong in de wedstrijd: 42-26. Vooral door de inbreng van Van den Elzen beperken de Heldenaren de achterstand bij de rust tot 48-38.

Na rust blijft de Rotterdamse voorsprong vijf minuten lang hangen rond de tien punten. Mack Bruining krijgt een onsportieve fout aan zijn broek, waarvoor iets te zeggen is. Dat geldt niet voor de onsportieve fout die Niels Foerts oploopt in een onschuldige strijd om de bal. Intussen kruipen de Suns naast Feyenoord. Het wordt 55-55 en het is erop en erover, den Helder stoot door tot 55-62 en blijft op voorsprong tot het einde van het derde kwart: 61-65.

Een dunk van Jonathan Holton zorgt 7 minuten voor tijd voor 63-68, maar niets wijst op een mogelijke winst van de thuisploeg. Al helemaal niet als Nick Thran met een driepunter de gasten met nog vier minuten te gaan op 65-73 zet. Dan volgen een driepunter en een turnaround jumpshot van Jarrid Rhodes en een driepunter van Van der List. Met nog een kleine vijf minuten op de klok is het plots 73-73 en kan het weer alle kanten op.

Rhodes zit lekker in de wedstrijd en schiet twee driepunters in de slotfase, daarmee zet hij zijn ploeg op 81-78. De Suns missen twee driepuntspogingen. Een rake vrije worp van Niels Foerts is dan het slot op de deur: 82-78.

De derde winst op rij is een feit na een tumultueus weekend. In de dubbele cijfers: Jonathan Holton, 14 rebounds, 18 punten en Jeroen van der List 10 rebounds en 18 punten. Topscorer bij de thuisploeg is Jarrid Rhodes met 25 punten (7 op 12 driepunters).

Check hier de Hightlights:
https://www.bnxt.tv/videos/zeeuw-and-zeeuw-feyenoord-basketball-vs-den-helder-suns-game-highlights