Zeeuw&Zeeuw Feyenoord is de nieuwe competitie goed begonnen. In Amsterdam werd BC Apollo met 53-74 verslagen. Feyenoord stond een groot deel van de wedstrijd voor maar de overwinning werd pas in het vierde kwart veiliggesteld.

De ploeg van Van Helfteren keek na het eerste kwart tegen een achterstand aan (19-16). Het is de eerste driepunter van Yamill Wip die onze mannen aan de voorsprong helpt halverwege het tweede kwart (19-21). Bij rust is de stand 32-37.

Foto: Luka de Kruijf

In het derde kwart blijft deze marge in stand waardoor nog niemand een voorspelling durft te doen over de afloop. Na het derde kwart is de stand 48-54. In het laatste kwart stelt Feyenoord echter orde op zaken: de Amsterdammers scoren nog maar 5 punten, Zeeuw&Zeeuw zet er 20 tegenover.

Foto: Luka de Kruijf

Drie Rotterdammers komen in de dubbele cijfers. Yamill Wip zette zijn meer dan verdienstelijke debuut in de DBL kracht bij met 10 punten waarvan met 2 (uit 2) rake driepunters. Juan Davis scoorde, naast zijn 8 rebounds, 15 punten. Beste man bij Rotterdam was Arunas Mikalauskas, hij pakte 10 rebounds en werd met 18 punten topscorer van de wedstrijd.

Leuk om te vermelden dat Mohamed Kherrazi een aantal minuten tegen zijn broer Hicham speelde. Mo debuteerde in het Feyenoordshirt met 6 rebounds en 7 punten. Zijn broer kwam niet tot scoren en moest met een kleine blessure voortijdig het veld verlaten.