Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball is de crossborderfase van de BNXT League goed begonnen. In Brussel rekenden de mannen van Toon van Helfteren na verlenging af met Circus Brussel: 97-105.
Feyenoord maakte het onnodig spannend, want het was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch leidde Brussel met een late driepunter na het eerste kwart (22-19), terwijl de Rotterdammers met Isai als beste man steeds op voorsprong hadden gestaan. Dat onrecht werd recht gezet, vooral door scores van Jeroen van der LIst en Trey Diggs: 34-37 bij rust nadat Brussel 5 minuten het scoren onmogelijk was gemaakt. Ook aanwinst Devine Eke kreeg in die periode zijn eerste minuten.
Met de van een blessure herstelde Shavar als een van de drijvende krachten leek Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball uit te lopen naar een reguliere zege: 55-63 na drie kwarten.
Er leek niets aan de hand, maar toch liet Feyenoord de Brusselaars weer in de wedstrijd komen door onder meer een fout van Eke en knullig balverlies van Diggs (68-67). Weer zetten de gasten orde op zaken en was de zege in zicht bij 81-83, met luttele seconden op het bord en Diggs aan de vrijworplijn. De topschutter miste een schot en Brusselaar DeRoover legde daarna aan voor een driepunter. Volgens de arbitrage werd hij gehinderd door Shavar Reynolds en mocht de Belg aanleggen voor 3 vrijwe worpen: 84-84 en verlengen.
Door snelle scores van Eke, Diggs en de goed spelende Sow werd een gat geslagen (90-97). Terrence Bieshaar bepaalde met twee vrije worpen de eindstand op 97-105. Een felbevochten, maar verdiende zege.
Aan Rotterdamse zijde scoorden Reynolds en Diggs 24 punten, terwijl Van der List (23) en Sow (17) ook van zich lieten horen. Devine Eke begon wat ongelukkig, maar toonde in de verlenging een paar spectaculaire acties. Hij tekende 5 punten aan.
Op 15 maart speelt Feyenoord thuis tegen Mons-Hainaut.