Er viel een overwinning uit de hemel afgelopen zaterdag. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord versloeg koploper Heroes Den Bosch met overtuigende cijfers (82-72). Voor de Bosschenaren was het de tweede nederlaag van het seizoen, voor Zeeuw&Zeeuw Feyenoord revanche op zichzelf na de dramatische bekerwedstrijd van de zondag ervoor.

Zeeuw en Zeeuw speelde gedreven, geconcentreerd, als team, en verdedigde op intelligente wijze de al vroeg verkregen voorsprong.

Toon van Helfteren start met CJ Jones en Anthony Collins op de bank en gunt een basisplaats aan de jonge Belg, Niels Foerts. Zeeuw&Zeeuw pakt in de openingsfase de eerste positieve marge door twee steals van Foerts afgerond door scores van Coen Stolk en Jeroen van der List (9-5). Verrassend genoeg gaat het eerste kwart gelijk op. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord speelt met overleg en forceert niet, waardoor de ploeg weinig balverlies lijdt. Vlak voor rust laat CJ Jones zijn eerste bommetje vallen (23-23). Mohamed Kherrazi bepaalt met een lay-up de kwartstand op 23-25.

Na twee minuten in het tweede kwart is de stand na een score van Collins weer in evenwicht (28-28). Feyenoord plaatst een 8-0 run door twee driepunters (Stolk en Jones) en een lay-up van Chaed Wellian. Heroes-coach Erik Braal heeft zijn mannen ongetwijfeld voor de wedstrijd gewaarschuwd voor onderschatting, maar er is discrepantie tussen de woorden van de coach en de gedachten van de spelers. De Bosschenaren spelen zonder overtuiging en dat groeit juist bij de thuisploeg. Met lay-ups van Bruining en Foerts lopen de Rotterdammers uit naar een 10-punten voorsprong. Bij rust zijn er daar nog zeven van over (47-40).

Vrije worpen en een lay-up van Foerts tillen de voorsprong naar 51-40. Rhodes en Jones krijgen de ruimte voor hun afstandsschoten en daarmee groeien ze steeds meer in de wedstrijd. Hoogtepunt is de alley-oop van Rhodes na aangeven van Collins. Hij zet daarmee de voorsprong op 66-45, de grootste in de wedstrijd. Heroes Den Bosch scoort in dit kwart slechts twaalf punten, Feyenoord zet er tweeëntwintig tegenover.

Het slotkwart begint met 69-52. De tactiek van de thuisploeg is bij zo’n voorspong evident: temporiseren. En dat is een kolfje naar de hand van Collins die in de eerste minuut eerst de score naar 71-52 tilt. Feyenoord speelt lange aanvallen, maar staat wel een 0-6 run toe. Mocht Heroes op basis daarvan gedacht hebben nog dichterbij te kunnen komen, dan boort Jones die hoop de grond in met weer een rake driepunter (74-59). Dan volgen zes punten van Rhodes (80-61) en is met nog bijna vijf minuten op de klok de wedstrijd wel gespeeld.

De koploper komt nog iets terug, maar de zeer verdiende winst is voor Zeeuw&Zeeuw Feyenoord (82-72).

CJ Jones sluit af als topscorer met 26 punten, Jarrid Rhodes met 21. Jeroen van der List onderscheidt zich met 10 rebounds.

Op naar woensdag; dan komt Donar naar het Topsportcentrum. Wie weet mag er publiek bij zijn. Dat weten we dinsdagavond.