Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft donderdagavond verloren van Heroes Den Bosch. In de Maaspoort waren de Bosschenaren op alle fronten te sterk voor de Feyenoorders: 91-62.

In de eerste minuten gaat het gelijk op (6-6 na 3,5 minuut). Daarna neemt de thuisploeg de leiding in handen, om die niet meer weg te geven. De Bosschenaren winnen het eerste kwart met 19-9.

In de eerste minuten van het tweede kwart kruipt Zeeuw & Zeeuw terug tot 22-20, dankzij scores van Jeroen Van der List, Coen Stolk en Mack Bruining. Toch loopt Heroes daarna uit. Het gaat agressiever verdedigen en dwingt een aantal steals af. Ook hebben de Bosschenaren aanzienlijk meer rebounds (20 versus 11) en een hoger schotpercentage (53% versus 34%). Ruststand: 43-27.

Na rust lukt het Feyenoord niet meer om terug te komen. Teamtopscorers Quentin Snider en Keyshawn Woods zitten vanavond eens wat minder lekker in de wedstrijd: Snider eindigt met 7 punten, Woods met 6. Daar staat tegenover dat Mack Bruining 15 punten maakt en dat lange mannen Jeroen van der List en Austin Lawton allebei 11 punten pakken. Wat dat betreft is de score vanavond breder verdeeld dan voorgaande wedstrijden.

Via een 65-41 tussenstand loopt Den Bosch in het laatste kwart uit naar de eindstand van 91-62. De thuisploeg haalde 21 assists versus 7 voor de bezoekers en was ook reboundend de sterkste (42 versus 24). Ook speelt mee dat Feyenoord zich vanavond van de wijs liet brengen door beslissingen van de scheidsrechters. Frustratie bij spelers en staf zorgde er vervolgens voor dat Den Bosch een makkelijke avond kreeg.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord vervolgt de competitie aanstaande zaterdag met opnieuw een uitwedstrijd, dit keer tegen Basketball Academie Limburg. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op donderdag 6 februari. Dan begint om 20.30 uur de bekerwedstrijd tegen Donar Groningen.