Over het randgebeuren afgelopen zaterdag in de Apollohal viel meer te zeggen dan over de wedstrijd, hoewel Zeeuw & Zeeuw Feyenoord verdienstelijk speelde. Een koek- & zopietent had in de rust goede zaken gedaan, zo koud was het in de Apollohal.

Na het eerste kwart geeft de thermometer 14.7 graden aan, maar deze zakt gestaag van 13.6 met de rust tot 9.7 graden in de laatste fase van de wedstrijd.

Het aantal Rotterdammers overtreft bijna de hoeveelheid thuispubliek, die na twee dikke competitienederlagen (63-81 in Amsterdam, 84-56 in Rotterdam) kennelijk niet veel meer van hun team verwachtten.

Feyenoord pakt in het eerste kwart een kleine voorsprong, net voor de buzzer zet Shavar Reynolds 18-20 op het scorebord. De Rotterdammers lopen nog voor rust uit naar een comfortabele voorsprong, het verschil in het tweede kwart blijft lang hangen rond tien/twaalf punten, maar de fans weten al dat er geen verrassing in de lucht hangt. Ruststand 29-41

In het derde kwart gaan de teams gelijk op en is de kwartstand 20-20 (49-61).

Aan het eind van de wedstrijd is de time-out van Apollocoach Wierd Goedee nog opmerkelijk; met nog 14 seconden op de klok bij de stand van 56-74 vraagt hij om een kleine instructiepauze. Wat hij zijn ploeg meegeeft, weten we niet, maar wel dat Zeeuw & Zeeuw in die korte tijd nog vier punten aan het totaal toevoegde. Eindstand 56-78.

Vier Rotterdammers pakten dubbele cijfers: topscorer Trey Diggs noteert 26 punten, Jeroen van der List 16, Terrence Bieshaar 11 en Stacy Beckton 10.

De returnwedstrijd wordt aanstaande maandag gespeeld in het Topsportcentrum om 19.45 uur. Met een marge van 22 punten weten we zo goed als zeker dat het niet meer spannend zal worden en dat de halve-finaleplaats realiteit wordt. Des te meer waarderen we het als u komt (de wedstrijd wordt niet gestreamd.) Voor de ticketprijzen hoeft u het niet te laten: de toegang is gratis.

(Met dank aan Bart Meijer voor de scores, want bij deze wedstrijd is door de thuisploeg niet gescout.)