Zeeuw&Zeeuw Feyenoord is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van de Basketball Cup. In een tweeluik met Aris Leeuwarden moest ons team afgelopen weekend in de Friezen zijn meerdere erkennen.

Zaterdagavond was er nog winst 82-76, maar de voortekenen waren al niet gunstig. Zeeuw en Zeeuw speelde zeer wisselvallig. Het team kwam een aantal keer voor, maar slaagde er telkens niet in die voorsprong te verdedigen. Nog voor rust werd in de laatste vier minuten een voorsprong van 14 punten (41-27) gehalveerd tot een ruststand van 44-37. In het derde kwart kon Aris de andere helft wegpoetsen tot een kwartstand van 59-59.

Zeeuw&Zeeuw Feyenoord laat zich een aantal keren door de felle Friese verdediging de kaas van het brood eten. Halverwege het slotkwart hebben de Friezen een voorsprong van 7 punten te pakken (66-73). Met nog 4 minuten op de klok, bij een stand van 68-76 valt de Friese productie volledig stil. Zeeuw&Zeeuw Feyenoord profiteert en scoort een 14-0 run. Zo bereiken we een geflatteerde overwinning met een positieve marge van 6 punten voor de return op zondag (82-76).

Met inzet en enthousiasme gaat Aris op zondag de strijd in, Zeeuw&Zeeuw Feyenoord, dat tot op dat moment drie keer van de thuisploeg gewonnen heeft, lijkt gemakzuchtig en laat zich overrompelen. Na het eerste kwart heeft Aris de marge al weggepoetst (25-12). De Rotterdammers krijgen het vervolgens niet meer op de rit. Het laat de Friezen tot de rust 41 punten scoren en team zelf zet daar maar 20 punten tegenover; een dramatische eerste helft dus.

Het is dan al duidelijk dat Zeeuw&Zeeuw Feyenoord de halve finales van de Basketball Cup kan vergeten. Op basis van het vertoonde spel komt het de ploeg ook niet toe. Feyenoord komt niet meer tot goede aanvallen; in het derde kwart loopt Aris nog drie punten verder uit (67-43). Ook in het slotkwart (22-22) komt Zeeuw&Zeeuw niet dichterbij. Enig lichtpunt in dit kwart is het optreden van de jonge Isai Sow, die nog een score meepakt. Eindstand: 89-65, de Friezen gaan verdiend naar de halve finales.