Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft zaterdagavond verloren van Basketball Academie Limburg. In Weert won BAL met 77-61. 

De wedstrijd tussen de nummers vier (Feyenoord) en zes (BAL) is bij voorbaat een spannende. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord won in november weliswaar het eerste onderlinge treffen in Weert (69-82), maar op 15 december waren de Limburgers in Rotterdam te sterk (70-84). 

Foto: Luka de Kruijf

Vanavond houden beide ploegen elkaar in de eerste minuten nog redelijk in evenwicht, al is BAL aanvallend direct gretig. Vooral de driepunters vallen goed (5 uit 9). Daarnaast valt het hoge aantal assists in het eerste kwart op: zeven stuks, waarvan vijf door BAL-spelverdeler Trey Burch-Manning. De Limburgers winnen het eerste kwart met 24-20. 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord laat BAL in het tweede kwart uitlopen naar 42-28. Na een time-out van Toon van Helfteren verkleint Feyenoord dat gat iets, maar Weert speelt met meer overtuiging en staat bij rust voor: 44-33. 

BAL domineert al bij rust bijna alle statistieken. Rebounds: 18 om 15. Driepunters: 50% om 28%. Assists: 10 om 4. De Limburgers hebben 11 punten uit turnovers tegenover nul voor de Rotterdammers. Daarnaast zijn 19 punten zijn door de bankspelers gemaakt, tegenover 6 bij Feyenoord. 

Foto: Luka de Kruijf

In de tweede helft lukt het Zeeuw & Zeeuw niet om dichterbij te komen. De Rotterdammers forceren veel schoten, terwijl de thuisploeg na enkele passes de open man vindt en met veel overtuiging raak schiet. Vijf BAL-spelers komen in de dubbele cijfers, tegenover twee Feyenoorders. 

Via een 62-46 stand aan het einde van het derde kwart, stelt BAL in het slotkwart met sterk teamspel de winst veilig: 77-61. De Limburgers schoten vanavond zuiverder (48% om 44%) en pakten meer rebounds (38 om 33). Vooral het grote verschil in assists valt op: 18 om 6. Een teken dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord meer als team zal moeten gaan opereren.