Chaos rond het Topsportcentrum; twee concerten in Ahoyzorgen voor druk op alle parkeerplaatsen in Rotterdam-Zuid, ook op de plekken voor het Topsportcentrum waar bovendiennog zeshonderd basketbalfans hun voertuig kwijt willen. Jazeker, de fans moesten er vrijdagavond iets voor over hebben om een potje basketbal te zien, en die moeite werd alleszins beloond. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal speelde een superspannende wedstrijd en deed nauwelijks onder voor het sterke Mons-Hainaut. Dat het uiteindelijk 72-74 werd, was in deze derde BNXT-playoff ronde, waarin het gaat om de winst over twee wedstrijden, minder belangrijk dan de constatering dat dit Zeeuw & Zeeuw kan winnen van een Belgische topploeg.

In de eerste vijf minuten lijkt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord af te stevenen op een grote nederlaag. Mons sprint in de eerste vijf minuten van 5-2 naar 5-15. Toch blijkt dat later de grootste run en de grootste Belgische voorsprong in de wedstrijd.Zeeuw & Zeeuw heeft de tegenstander aan het eind van het eerste kwart al bijna te pakken (14-17).

In het tweede kwart slagen de Rotterdammers er steeds niet in om Mons-Hainaut te achterhalen. Jeroen van der List is dit kwart scorend lekker bezig met acht van de negentien punten. Een driepunter van CJ Jones zet een ruststand van 33-37 op het bord.

Zeeuw & Zeeuw komt sterk uit de kleedkamer; eerst komt Jones weer door met een driepunter en vindt Jarrid Rhodes de basket van iets dichterbij. Daarmee zet hij de thuisploeg op voorsprong (38-37) waarop het publiek op de goed gevulde tribune aan slaat.

Met een fastbreak van Jones vergroot Zeeuw & Zeeuw de voorsprong naar 42-39.

Het wordt 45-45 halverwege dit kwart, Mack Bruining schiet een bommetje raak (48-45) en zo blijft Feyenoord dit derde kwart op voorsprong (54-53).

Midden in het laatste kwart staat de thuisploeg mede door een sterk spelende Chaed Wellian nog steeds op voorsprong (62-59). Een stunt lijkt in de maak. Maar Mons beschikt over de Nederlander Emmanuel Nzekwesi. Met zijn vrije worpen zet hij zijn ploeg weer op voorsprong (62-63) en die marge geven de Belgen niet meer weg. Een score na de aanvalsrebound van Wellian bepaalt de eindstand: 72-74. Wat waren we er dichtbij!

Wellian en Van der List zijn met 16 punten de topscorers; ook Stolk (11) en Jones (13) noteren dubbele cijfers.

Dinsdag gaan we verder in Mons. Winst met meer dan drie punten is het doel en onmogelijk is dat niet, blijkt op basis van deze wedstrijd.