Zeeuw & Zeeuw Feyenoord trad gisteren in een wat gewijzigde formatie aan tegen The Hague Royals. Jonathan Holton is teruggekeerd naar de States. Chead Wellian deed voor het eerst mee. Chead is een geboren Amsterdammer, die in de USA speelde bij Tennessee State, en vorig seizoen uitkwam in de Duitse Pro B voor Koblenz.

Toon van Helfteren start met Anthony Collins, Jeroen van der List, Coen Stolk, CJ Jones en Jarrid Rhodes. In de eerste vijf minuten gaat de strijd gelijk op: na 5 minuten is het 11-10. De Haagse IJslander Snorri Vignisson heeft dan 7 van de 10 punten voor zijn rekening genomen, profiterend van de geboden ruimte onder de Rotterdamse basket. Marnexson Knepa zet de Royals voor het eerst op voorsprong (11-12), tot het einde van het kwart blijft die marge een feit (19-20).

Tot halverwege het tweede kwart kunnen de Royals voorzichtig denken aan hun tweede winst in deze competitie; na 5 minuten staat het 28-28. Tot de rust laat Feyenoord nog slechts één Haagse score toe (driepunter van Tom Ackermans) en loopt onder andere met vier driepunters van Jarrid Rhodes (in een 20-0 run) uit naar een ruststand van 54-31. Wedstrijd gespeeld.

Er is nog wel spektakel in de slotfase van het derde kwart wanneer eerst Jarrid Rhodes de bal steelt en zijn fast break beëindigt met een fraaie dunk, en meteen daarna Coen Stolk hetzelfde kunstje flikt. Het is dan 74-44. Een driepunter van Delvidas Kumelis bepaalt de kwartstand op 77-49.

De voorsprong in het vierde kwart blijft hangen rond 30 punten. Ook Isai Sow en Philip Metz (deelnemers Feyenoord Scholarship) komen nu binnen de lijnen. CJ Jones poetst zijn statistieken nog wat op. Aan de Haagse kant doet Armen Camaj dat, maar voor de wedstrijd is het allemaal niet meer van belang, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wint met 103-69.

De Rotterdammers maken vanavond een iets gretigere indruk dan een aantal weken terug maar dat kan te maken hebben met de tegenstander. Aanstaande zaterdag zal die gretigheid cruciaal worden als Zeeuw&Zeeuw in de achtste finale van de Basketball Cup in het Topsportcentrum aantreedt tegen Yoast United.

Jarrid Rhodes wordt topscorer met 20 punten, Coen Stolk volgt met 19 en CJ Jones met 18 punten. Daarnaast vallen de 15 assists op van Anthony Collins. Chaed Wellian kent een verdienstelijk debuut met 8 punten en 4 rebounds in 22 minuten.