Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft donderdagavond verloren van Landstede Hammers. In eigen huis sloeg de regerend landskampioen in het tweede kwart het beslissende gat. De Rotterdammers, die in het eerste kwart nog een kleine voorsprong pakten, wisten zich niet meer terug in de wedstrijd te vechten. Via een gelijk opgaande tweede helft werd het uiteindelijk 89-77. 

De Zwollenaren starten moeizaam en hebben de moeite met het energiek spelende Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Rotterdammers nemen brutaal de leiding en kwamen zelfs op 6-14. Bij de bezoekers gaat de eerste minuten elke bal raak, mede doordat Landstede op verdedigend vlak nog niet helemaal wakker is. Met name Quentin Snider vindt het netje makkelijk. De point guard, goed voor een totaal van 27, staat na het eerste kwart al op 12 punten. Zeeuw & Zeeuw wint het eerste kwart: 22-23. 

Het tweede kwart verloopt aanvankelijk hetzelfde als het eerste kwart, met een voorsprong van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Halverwege dit kwart zorgen twee driepunters van Walker, met tussendoor een lay-up van Devon van Oostrum, voor de ommekeer. Deze punten vormen een belangrijk onderdeel van een 15-0 run, die beslissend blijkt voor de winst van de thuisploeg. Het verschil komt in de dubbele cijfers: 45-34 bij rust. 

Het derde kwart is dan weer voor Zeeuw & Zeeuw (21-24). Ook in het vierde kwart blijven de Feyenoorders strijdbaar. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord zich absoluut niet wegspelen door de regerend landskampioen, maar de leiding blijft in handen van de gastheren. Eindstand: 89-77. 

March Madness 

Heeft u uw march madness combiticket al? Aanstaande zondag speelt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord tegen Den Helder Suns (aanvang 14.30 uur) de eerste van een reeks van vier wedstrijden. Daarvoor is een March Madness combiticket in het leven geroepen: vier wedstrijden voor slechts 20 euro. U koopt hem hier. We verwelkomen u tijdens de komende thuiswedstrijden graag in het Topsportcentrum!