De eerste overwinning van 2020 is binnen voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. In het Topsportcentrum Rotterdam boekten de Feyenoorders zaterdagavond een riante zege op Aris Leeuwarden: 73-43. 

Feyenoord begint sterk aan de wedstrijd. Het plaatst direct een 7-0 run, met scores van Keyshawn Woods en Quentin Snider (topscorers met respectievelijk 23 en 24 punten) en een dunk van Willem Brandwijk. Ook verdedigend staat het goed: de Friezen scoren pas na vijf minuten. Het eerste kwart eindigt met 11-9. 

Foto: Luka de Kruijf

In het tweede kwart komen de bezoekers even op voorsprong, vooral dankzij scores uit aanvallende rebounds van Samuel Idowu. Bij 13-15 neemt Van Helfteren een time-out, om zijn verdediging weer op scherp te zetten. Die sorteert effect: Zeeuw & Zeeuw plaatst een 11-0 run en Aris scoort de rest van dit kwart nog maar vijf punten. Ruststand: 35-20. 

Na rust vergroot Feyenoord gestaag de voorsprong. Keyshawn Woods en Quentin Snider verzorgen ook het derde kwart het leeuwendeel van de puntenproductie, maar ook Willem Brandwijk, Jeroen van der List en Mack Bruining bemoeien zich met de score. Verdedigend staat het als een huis en bij het ingaan van het vierde kwart is de wedstrijd eigenlijk al beslist: 55-32. 

Foto: Luka de Kruijf

Toch weet Aris in het laatste kwart nog enkele scores te plaatsen uit aanvallende rebounds, net als eerder in de wedstrijd. De bezoekers noteren uiteindelijk tien second chance points, tegenover nul voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord.

Positief voor Zeeuw & Zeeuw is dat de lange mannen Van der List, Brandwijk en Lawton vanavond weer wat duidelijker aanwezig zijn. Vooral Van der List met 12 punten en 5 rebounds en Brandwijk (7p, 12r) springen eruit. Lawton voegt daar nog 2 punten en 9 rebounds aan toe. Gezamenlijk verzorgt de Rotterdamse luchtmacht twee derde van alle Rotterdamse rebounds: 26 van de 38. Aris wordt ruim onder de vijftig punten gehouden: 73-43.

Voor Zeeuw & Zeeuw staan nu uitwedstrijden in Den Bosch en Weert op de planning, voordat het weer thuis speelt. De eerstvolgende thuiswedstrijd is de bekerwedstrijd tegen Donar Groningen op donderdag 6 februari om 20.30 uur. Om door te gaan naar de halve finale is een klein wonder nodig, want Zeeuw & Zeeuw kijkt tegen een achterstand van 92-58 aan.