De openingswedstrijd van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball tegen Aris uit Leeuwarden is zondagmiddag na een spannend duel gewonnen met 69-66. Er was een flinke inhaalslag voor nodig om de Friezen uiteindelijk te verslaan.

De schrik zat er bij Zeeuw&Zeeuw al na drie minuten in. Negen punten achter tegen het team dat twee dagen eerder nog verrassend in Leeuwarden had gewonnen van Donar uit Groningen. Een buzzerbeater maakte er toen daar 81-80 van. Het zorgde er in ieder geval voor dat de verwachtingen voor de Rotterdammers niet al torenhoog werden geacht. Zeker omdat de beperkte voorbereiding, blessures en ziektes bij spelers en het nog niet mogen spelen van twee Amerikanen niet meehielp. 

Coach Toon van Helfteren vluchtte in een time out om vooral het balverlies te stoppen. Dat lukte nauwelijks al konden de Rotterdammers in de volgende vijf minuten wel iets beter de ring vinden. Met nog drie minuten in het kwart werd de coach van Aris, voormalig assistent-coach van Rotterdam Basketbal, Vincent van Sliedregt, gedwongen tot een time out bij 5-17. De laatste drie minuten van het eerste kwart werd de achterstand van Feyenoord al iets kleiner en komt op 13-22. Een buzzerbeater van de oplettende Cairon Jones mist maar net.

Het tweede kwart trok Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal bij. Binnen zes minuten was de aansluiting er. De ploeg maakt een run van 15 punten tot 30-26. Mede omdat de ballen van Coen Stolk, Jamid Rhodes en Niels Foerts er wel in vielen. Vooral de eerstgenoemde liet zien dat hij niet alleen kan verdedigen maar ook naar de ring kan gaan en vrije worpen kan verdienen. Rhodes zorgde voor de eerste voorsprong bij 27-26. Mack Bruining tilde de voorsprong zelfs naar 30-26 met zijn ene doeltreffende driepunter. Aris vocht echter terug en bepaalde de ruststand op 34-34.

Na vier minuten gelijkopgaande strijd vond Rhodes het tijd voor een voorsprong met twee rake vrije worpen en een aansluitende driepunter: 51-43. Een pas van collega guard Niels Foerts naar een vrijstaande Mack Bruining bracht de stand na drie kwarten op 58-45. Net voor de zoemer rondde de Rotterdammer zijn lay-up af. 

In het laatste kwart probeerde Aris de Rotterdammers af te troeven door een zone op te zetten. De groei van de voorsprong werd zo bevroren. De ballen vallen opnieuw niet. Het bood de Leeuwarders zo de kans om in de buurt te blijven. Een time out van Van Helfteren met nog drie minuten zette onvoldoende zoden aan de dijk. Het spel werd rommelig en Bruining blesseerde zich bij een balverlies. 

Met nog 43 seconden was Aris genaderd tot 68-66. Volop spanning. Een vrije kans van de lange Shaquille Doorson eindigde in een enorme misdunk met een bal die ver terugstuiterend uiteindelijk toch weer in zijn handen kwam. Een poging tot een nieuwe dunk eindigde echter met een fluitsignaal: lopen. Een vergeten te cancelen aangevraagde Friese time out bood Van Helfteren nog net even de kans om orde op zaken te stellen bij de stand 69-66. De resterende drie seconden bleken daarna voor Aris niet voldoende om de zaak minimaal gelijk te trekken.  De winst was binnen.

Topscorers Jarrid Rhodes met 21 punten. Coen Stolk met 17 en Niels Foerts 10. Toprebounder Jarrid Rhodes met 9 stuks gevolgd door Niels Foerts, Coen Stolk en Jeroen van der List met elk zeven. De meeste assists kwamen van Coen Stolk met 4 stuks. 

Schotpercentage van het team was 33 procent (21 raak van de 64). Van de 32 genomen driepunters gingen er 7 in.