Het strijdplan van Toon van Helfteren voor de kleine klassieker kon na twee seconden de prullenbak in. Bij de eerste aanval raakte de topscorer van Zeeuw&Zeeuw Feyenoord, CJ Jones, zodanig geblesseerd aan zijn enkel dat hij niet meer inzetbaat was.

Het lijkt Zeeuw&Zeeuw Feyenoord in eerste instantie niet te deren. Met een sterk kwart van Jeroen van der List lopen de Rotterdammers uit naar een voorsprong van 23-15 aan het eind van de eerste periode. Jarrid Rhodes tilt de score in het tweede kwart naar 25-15. Maar met een 0-8 run trekt BC Apollo de zaken weer bijna gelijk. De hoofdstedelingen leggen onder leiding van de Amerikaan Justin Mitchell meer vechtlust aan de dag. Dat betaalt zich voor hen uit met een 41-45 voorsprong bij rust.

Omdat Anthony Collins al voor rust tegen zijn derde fout oploopt, is hij in de tweede helft maar beperkt inzetbaar. Bij Apollo neemt het geloof in een goede afloop toe. Het geeft de ploeg het zelfvertrouwen dat bij Rotterdam lijkt te ontbreken. De Amsterdammers lopen uit naar een voorsprong van 47-60 met nog twee minuten te gaan in het derde kwart.

Vrije worpen van Collins en Stolk brengen het verschil aan het einde van het kwart terug tot 10 punten (50-60).

Het is geen onoverbrugbare achterstand, maar door gemiste schoten en balverlies komt de thuisploeg niet dichterbij. Het verschil blijft hangen rond de tien. Isai Sow verkleint met zijn eerste score in de BNXT (driepunter) de achterstand tot 7, maar het is dan al te laat. Niels Foerts besluit de wedstrijd met een lay-up. Eindstand: 71-77.

Jonathan Holton is bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord met afstand de beste; hij pakt 21 rebounds en scoort 19 punten. Het maakte het verlies niet minder zuur.